silverfröet

Välkommen till min gröna värld

Give me 5 – tips


Give me 5

Här kommer lite tips med fem av våra kanske vanligaste eteriska oljor (dessa finns med i Start-kitet klicka för mer info ; )

1. Citron – kan inte leva utan den. Jag har den i mitt vatten på morgonen, tar bort fläckar med den, och har du en tandborste med naturliga strån (ej plast) så bleker den även dina tänder. Recept på tandpasta: 1/2dl kokosolja, 1/4dl bakpulver, 5dr citron, 10dr pepparmynta och 5dr apelsin. Rör ihop till en pasta och kör en blekningskur på 2v. VIKTIGT! Drick aldrig vatten med citronolja i plastmugg eller plastflaska – den löser plaster. Det är bl.a därför den är så renande för våra kroppar.

2. Pepparmynta – Underbart fräsh. Öppnar upp andningsvägarna, man blir pigg. Fyll upp en 1L glasflaska och sätt i 3 droppar pepparmynta så har du ett uppfriskande vatten hela dagen. En droppe under tungan vid illamående gör susen.

3. Thieves – min älsklingsolja. Har räddat mig från förkylningar ett otal gånger under åren. Det är en blandolja med 5 olika eteriska oljor. Thieves betyder ju tjuvar, och det sägs att under pesten så smörjde tjuvar in sig med diverse färska örter för att sedan plundra de stackars pestdrabbade, och klarade sig förvånansvärt bra. Men vi vet ju också att all medicin ursprungligen kommer ifrån naturen 😉
Innehåller oljorna: citron, kanelbark, rosmarin, eukalyptus och kryddnejlika.

4. Frankincense – underbar. Får du små blemmor eller finnar i ansiktet, dutta på en droppe med denna olja – har anti age effekter. Är mild och descinfierande. Otroligt läkande. Blodtryckssänkande. Balanserar vid ADHD symptom och minskar stress.

5. Lavendel – läkare inom örtvetenskap är enade, hamnar dom på en öde ö och får ta med sig endast 1 olja – då blir det lavendel. Otroligt mild men väldigt kraftfullt läkande. Ha den på brännsår, röda prickar i ansiktet, i fotbadet.
Motverkar allergier, bra mot huvudvärk och irritation och insekter gillar inte lavendel.

Kommentarer inaktiverade.