silverfröet

Välkommen till min gröna värld

Naturliga recept – meny 1

Kryddig Potatissallad

Tillagning ca 20 min
2 pers

Ingredienser:
6 medelstora skalade potatisar
4 matskedar olivolja
2 vitlöksklyftor, malet
2 droppar Coriander Vitality ™ Eterisk olja
1 tsk krossade rosépeppar
2 tsk gurkmeja
4 dr Lime Vitality ™ Eterisk olja
2 dr Black Pepper Vitality ™ Eterisk olja
2 dl torkade Wolfberries
2 dl hackade färska korianderblad
2 dl kopp hackad färsk persilja
2 dl kopp hackad färsk dill
Salt och peppar

Instruktioner:
Skala potatisen och placera dem i en stor kastrull med kokande vatten.
Koka i ca 10 minuter tills mjuk, men inte för mjuk.
Ta upp potatisarna, torka dem och skär dem i kuber.
Värm 2 matskedar olivolja i en gjutjärnspanna på medium.
Rör i vitlök, röda pepparflingor och torkade vargbär (wolfberries).
Koka i 2-3 minuter och tillsätt sedan gurkmejan.
Lägg i potatis och blanda väl till kappa. Tillsätt färska koriander, persilja och dill. Koka i 4 minuter.
Avlägsna från värme. Blanda 2 matsked olivolja med alla vitalitetsoljor.
Tillsätt salt och svartpeppar efter din smak.
Toppa med fler rosépepparkorn och de återstående färska örterna.
Du kan servera denna potatisallad varm eller vid rumstemperatur.

Päronhalvor med kanel och nötter

Förberedelse 10 min, tillagning 20 min.
4 pers

Ingredienser:
2 stora mogna päron
4 msk krossade valnötter (är du allergisk så byt ut mot krossad mandel)
2 matskedar lavendel honung
3 droppar Kanelbark vitality ™ Eterisk olja
¼ tesked med pulver kanel

Instruktioner:
Förvärm ugnen till 175 C
Skär päron i halvor, horisontellt och kärna ur.
Placera på plåt och bakplåtspapper
Blanda valnötter, lavendelhonung och Kanelbark Vitality ™ i en skål.
Fördela blandningen i varje päronhalva och toppa med honungen och kanel.
Baka 30 minuter.
Låt svalna lite, och hugg sedan in i denna underbara efterrätt.