silverfröet

Välkommen till min gröna värld

Naturliga recept – meny 3

Thaisoppa

Förberedelse 10 min, tillagning 20 min
6 pers.

Ingredienser:
2,25 dl okokt basmati ris
2 matskedar osaltat smör
400g medium räkor, skalade (eller kyckling)
Salt
2 droppar Black Pepper Vitality ™ Eterisk olja
2 droppar Citrongräs Vitality ™ Eterisk olja
2 vitlöksklyftor, malet
1 lök, tärnad
1 röd paprika, tärningar
1 matsked riven färsk ingefära
1 droppe Ginger Vitality ™ Eterisk olja
2 msk röd currypasta
2 (350ml) burkar osötad kokosmjölk
9 dl grönsaksbuljong
Juice av 1 lime
2 msk färsk koriander, hackad

Instruktioner:
Koka basmati-ris i en kastrull enligt paketets anvisningar.
Smält smör i en stor kastrull, tillsätt räkor och salt efter smak. Koka, rör om ibland, tills rosa, ca 2-3 minuter. Lägg räkorna åt sidan i en liten skål.
Tillsätt alla grönsaker (vitlök, peppar, lök) i kastrullen, koka, rör om ibland tills dom mjuknat, ca 3-4 minuter. Rör i ingefära tills det doftar gott, ca 1 minut.
Blanda i currypasta väl, ca 1 minut. Gradvis vispa ner kokosmjölk, buljong och Vitality oljor, låt puttra och rör om ordentligt.
Koka upp, minska värmen och skumma av tills soppan tjocknar.
Rör ner ris, räkor, limejuice och koriander.
Smaka av med salt och peppar.
Servera och garnera med färska limeklyftor och kvistar av koriander.
Smaklig måltid.

Pepparkakstryfflar med mörk choklad

Ingredienser:
170g mörk choklad (minst 50 procent cacao), finhackad
1 msk kokosnötolja
1 matsked Yacon sirap
0,8 dl kokosmjölk
Nypa havssalt
2 dr Kanelbark Vitality ™ Eterisk olja
2 dr Ginger Vitality ™ Eterisk olja
1 dr Clove Vitality ™ Eterisk olja
1 dr Nutmeg Vitality ™ Eterisk olja

Osötat kakaopulver för rullande

Instruktion:
Placera den hackade chokladen i en kastrull och lägg åt sidan.
Blanda kokosnötoljan, Yacon-sirap, kokosmjölk och salt i en liten kastrull och hetta upp (koka inte).
Häll blandningen över den hackade chokladen. Låt stå i 1-2 minuter och rör sedan försiktigt tills den är helt smält och jämn.
Rör i vitalitetsoljorna.
Kyl tills blandningen är klar, ca 2 timmar.
Med en liten sked, gör 12 bollar.
Placera ca 4msk kakaopulver på en tallrik. Rulle varje tryffelboll och kyl dom sedan i minst 15 minuter för att få fasthet.
Tryfflarna kan förvaras i en lufttät behållare upp till 2 veckor; Låt stå vid rumstemperatur 10 minuter före servering.

Kommentarer inaktiverade.